همکاری با انجمن علمی مدیریت و کنترل مناطق بیابانی ایران
بررسی برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در مرتع و دیمزار رها شده همجوارسنندج

پرویز کرمی؛ فریبا نعمتی

دوره 30، شماره 2 ، شهریور 1402، ، صفحه 247-263

چکیده
  سابقه و هدف رشد جمعیت و افزایش نیاز جهانی به غذا سبب شده است که بشر در دهه‌های اخیر برای تأمین غذای مورد نیاز خود به دست‌کاری در طبیعت و تبدیل اراضی طبیعی به زراعی بخصوص زراعت دیم روی آورد. به دلایل مختلف هر ساله، بخش زیادی از این اراضی رها شده که این امر موجب تغییرات زیادی در خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک می‌شود. این تحقیق با هدف ...  بیشتر

بررسی عملکرد، صفات مورفولوژیکی و کیفیت علوفه در 19 اکوتیپ از گونه مرتعی Agropyron cristatum در شرایط کشت آبی و دیم در منطقه خجیر تهران

فرهاد آژیر؛ علی اشرف جعفری؛ محمد فیاض

دوره 18، شماره 1 ، خرداد 1390، ، صفحه 139-150

چکیده
  به­منظور بررسی عملکرد و کیفیت علوفه، 19 اکوتیپ از گونه مرتعی  Agropyron cristatumدر دو آزمایش دیم و آبی در ایستگاه خجیر تهران در طی سالهای 85-1386 در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار کشت شدند و صفات، قدرت رویش بذر، ارتفاع، تاریخ گلدهی و گرده­افشانی، عملکرد علوفه، و 5 صفت کیفی شامل: درصد قابلیت هضم، درصد پروتئین خام، درصد کربوهیدرات­های ...  بیشتر