همکاری با انجمن علمی مدیریت و کنترل مناطق بیابانی ایران
بررسی و مقایسه تأثیر نمک NaCl و Na2SO4 در مراحل جوانه‌زنی و رشد اولیه در Salicornia herbacea و Alhagi persarum

بهرام امیری؛ محمدحسن عصاره؛ محمد جعفری؛ بهروز رسولی؛ علی اشرف جعفری

دوره 19، شماره 2 ، شهریور 1391، ، صفحه 233-243

چکیده
  امروزه در دنیا پذیرفته شده است که برای مقابله با کمبود غذا برای انسان و دام چاره­ای جز استفاده از گیاهان مقاوم به شوری و خشکی وجود ندارد. دانشمندان و اکولوژیستها پیوسته در حال تحقیق بر روی گونه­هایی هستند که ضمن تحمل این تنش­ها بتوانند بخشی از نیاز جوامع بشری را رفع نمایند و یا از مکانیزم این گیاهان مقاوم بر روی محصولات راهبردی ...  بیشتر

بررسی تأثیر دو نمک NaCl و Na2SO4 در مراحل جوانه‌زنی و رشد اولیه در گونه Seidlitzia rosmarinus

بهروز رسولی؛ بهرام امیری؛ محمد جعفری؛ محمدحسن عصاره

دوره 18، شماره 4 ، اسفند 1390، ، صفحه 505-514

چکیده
  در این تحقیق، مقاومت گونه  Seidlitzia rosmarinusدر مراحل جوانه­زنی و رشد اولیه نسبت به دو نمک NaCl و Na2SO4 در غلظتهای صفر (شاهد)، 100، 200، 300، 400 و500 میلی­مولار در سه تکرار براساس طرح کاملاً تصادفی مطالعه شد. صفات مطالعه شده شامل درصد، سرعت و شاخص جوانه­زنی، طول ساقه­چه، گیاهچه و ریشه­چه و شاخص بنیه بذر می­باشد. برای تجزیه و تحلیل تأثیر هر ...  بیشتر

تعیین ارزش غذایی گونه شورپسند Halostachys caspica در مراحل مختلف فنولوژیکی در سه رویشگاه متفاوت

بهروز رسولی؛ بهرام امیری؛ محمدحسن عصاره؛ محمد جعفری

دوره 18، شماره 1 ، خرداد 1390، ، صفحه 32-41

چکیده
  این پژوهش برای تعیین ارزش غذایی گونه شوررویHalostachys caspica در سه مرحله فنولوژیکی رشد رویشی، گلدهی و بذردهی در سه رویشگاه متفاوت قم، یزد و ارومیه انجام گردید. پس از نمونه­برداری کاملاً تصادفی، شاخصهای دیواره سلولزی عاری از همی­سلولز ((ADF، پروتئین خام (CP)، میزان خاکستر، چربی خام (EE)، انرژی متابولیسمی (ME)، هضم­پذیری ماده خشک ((DMD و درصد ...  بیشتر