همکاری با انجمن علمی مدیریت و کنترل مناطق بیابانی ایران
ارائه مدل مکانی- اکولوژیکی مدیریت‌‌ مراتع‌‌کوهستانی امام‌‌ کندی، ارومیه

جواد معتمدی؛ اسماعیل شیدای کرکج؛ یاسر قاسمی آریان

دوره 30، شماره 1 ، فروردین 1402، ، صفحه 1-23

چکیده
  ارائه مدل‌‌های ‌‌مدیریتی عرصه‌‌های ‌‌طبیعی،‌ به‌‌دلیل وسعت‌ ‌زیاد و عدم امکان دسترسی به تمام سطح، از اهمیت زیادی برخوردار است. در این راستا، مراتع ‌‌کوهستانی امام‌ ‌کندی، به‌‌منظور ارائه مدل مکانی- اکولوژیکی، هدف پژوهش قرار گرفت. واحد‌‌های‌ ‌همگن اکولوژیک، با تلفیق لایه‌‌های طبقات‌‌ ارتفاعی، شیب، جهت‌‌ جغرافیایی ...  بیشتر

ارتباط بین ویژگی‌‌های مورفولوژیکی و تولید درمنه کوهی (Artemisia aucheri) در مراتع کوهستانی

جواد معتمدی؛ اسماعیل شیدای کرکج؛ عزیزه بابازاده؛ مرتضی مفیدی چلان

دوره 29، شماره 2 ، مرداد 1401، ، صفحه 166-175

چکیده
      یکی از اهداف مهم در مدیریت مراتع، تعیین دقیق و سریع تولید علوفه برای تعیین ظرفیت‌‌ چراست. در این پژوهش، ارتباط بین تولید علوفه به‌‌عنوان متغیر وابسته و ویژگی‌‌های ‌مورفولوژیکی، به‌‌عنوان متغیرهای‌‌ مستقل بررسی شد. بدین‌منظور دو واحد مطالعاتی قرق و غیرقرق، در مراتع کوهستانی نازلوچای ارومیه انتخاب شد. در هر یک از ...  بیشتر

شناسایی و بررسی تنوع گیاهان دارویی در مراتع کوهستانی عنبران اردبیل

اسد صادقپور؛ جواد معتمدی؛ اسماعیل شیدای کرکج؛ مصطفی غنمی جابر

دوره 25، شماره 4 ، بهمن 1397، ، صفحه 944-955

چکیده
  شناخت گیاهان دارویی، اندازه‌گیری ویژگی‌های ساختاری و شاخص‌های تنوع گونه‌ای آنها یکی از ملزومات اساسی به‌منظور تعیین شایستگی مراتع برای بهره‌برداری از گیاهان دارویی است. در این راستا، این پژوهش در مراتع کوهستانی عنبران انجام شد. برای این منظور، با کاربرد 320 پلات یک مترمربعی که با فاصله 10 متر از همدیگر در امتداد ترانسکت‌های 100 ...  بیشتر

کیفیت علوفه گونه‌های گیاهی و نیاز روزانه گوسفند سنگسری در مراتع کوهستانی فیروزکوه

حسین ارزانی؛ جواد معتمدی؛ تقی میرحاجی

دوره 25، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 657-670

چکیده
  اطلاع از نیاز روزانه دام‌های چرا کننده در مرتع، یکی از ملزومات اساسی، به‌منظور محاسبه ظرفیت چرا در طرح‌های مرتعداری است. در همین راستا، نیاز انرژی متابولیسمی روزانه رده‌ای مختلف گوسفند سنگسری (میش، قوچ و بره) در مرتع بررسی شد. برای این منظور با توجه به میانگین مقادیر شاخص‌های کیفیت علوفه و سهم گونه‌ها در ترکیب گیاهی، مقدار انرژی ...  بیشتر